Zwemles

Een leven lang waterveiligheid- en plezier

Contentpagina Zwemles - header nieuw.jpg

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee… Nederland is een echt waterland. In zo’n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk, daarom vinden we dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij Sportfondsen kun je het officiële Zwem-ABC halen.

Landelijke veiligheidsnorm
Met het Zwem-ABC voldoe je aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid (2017). Je kunt je dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Een mooie en veilige basis voor een leven lang zwemplezier.

Erkende diploma’s
Wil je zeker weten dat je een officieel erkend diploma haalt? En dat je les krijgt van gediplomeerde zwemlesgevers met een VOG? Dan zit je bij Sportfondsen goed! Onze zwemlesgevers zetten in op zwemvaardigheden én zwemplezier.

Zwem-ABC halen
Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang waterveiligheid en waterplezier. Gemiddeld doen kinderen zo’n anderhalf tot twee jaar over het diplomatraject. Met het Zwem-ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Zwemvaardigheid ontwikkelen en vergroten
We beginnen met het ontwikkelen van de zwemvaardigheid, zodat je kind zich kan redden in zwembaden zonder attracties. Stapsgewijs verbeteren we de zwemvaardigheid, zodat je kind zich ook in moeilijkere situaties kan redden, zoals in wildwater- en golfslagbaden. Kan je kind zich redden in onverwachte situaties in zwembaden én in open water? Dan is het voldoende zwemveilig (C-diploma).


Meest gestelde vragen zwemles

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3 jaar.

Alle verzuim dient voor aanvang van de les doorgegeven te worden per mail of telefoon.
Mail naar zwemmen.sporthoeve@sportfondsen.nl

Bij langdurige ziekte dient dit direct gemeld te worden bij de receptie. De eerste 2 weken vanaf melding betaalt u door, deze zijn voor eigen risico. Daarna wordt de kaart tijdelijk stopgezet. 

U kunt tot maximaal 4 lessen inhalen per kalenderjaar, mits verzuim vooraf is doorgegeven en er voldoende plek in de lesgroep is.

Een overzicht van alle kijklessen en het diplomazwemmen staan op de Jipkalender. Deze vind je hier.

De wachtlijst varieert. Actuele informatie is verkrijgbaar bij de receptie van het zwembad. 
Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch of sporthoeve@sportfondsen.nl om contact op te nemen.

De zwemlessen gaan altijd door met uitzondering van officiële feestdagen en tijdens de kerstvakantie en de zomervakantie. Tevens kan het voorkomen dat een instructeur zich ziek meldt. In dit geval zal de les geannuleerd worden als er geen vervanging beschikbaar is. De leskaart wordt automatisch verlengd.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden na elke zwemles zo spoedig mogelijk de scores toegevoegd. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Opwaarderen kan in de omgeving van jouw kind in onze webshop.

Stap 1: Gaan naar onze webshop en log eenvoudig in.
Stap 2: Kies voor het tabblad “Abonnement”.
Stap 3: Kies het juiste zwemlesproduct en plaats deze in de winkelmand.
Stap 4: Vergeet niet om de juiste kaart te selecteren (bestaande kaart als jouw kind al zwemt).
Stap 5: Controleer of het juiste kaartnummer onder in beeld staat.
Stap 6: Ga vervolgens door naar afrekenen en ga door in de iDEAL omgeving
Stap 7: De kaart is opgewaardeerd en je kunt nu eenvoudig de les afwaarderen via onze afwaardeerzuil en de bon meenemen naar de zwemzaal.

Je betaalt elke zes weken een nieuwe leskaart. Deze kaart is zes lesweken geldig. Als je geen gebruik maakt van de les dan vervalt de les. Na deze periode dien je een nieuwe kaart aan te schaffen bij de receptie of via de webshop. Klik hier voor onze webshop.

Je kind moet eerst voorzwemmen om het niveau vast te stellen. Je kunt een afspraak maken met de receptie om voor te zwemmen. Het niveau van je kind wordt dan bepaald en na afloop wordt in overleg met jou een geschikte lesgroep en tijdstip uitgezocht. Directe plaatsing is afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare ruimte.

Gemiddeld duurt het 65-70 klokuren voordat een kind voldoet aan de eisen voor A. Het is verstandig om het zwem ABC volledig af te maken.

In verband met de privacywet hanteren wij onderstaand fotobeleid:

In onze locaties mogen alleen foto’s van eigen kinderen gemaakt worden;

- Er mag alleen gefotografeerd worden mits de betrokkene(n) hiervoor toestemming geeft;
- Kinderen mogen door derden gefotografeerd worden mits er door ouders/verzorgers schriftelijk toestemming is verleend;
- Onderwaterfoto’s mogen alleen gemaakt worden door derden in opdracht van onze directie of de marketingvertegenwoordiger.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.