Over ons

Van harte welkom bij De Sporthoeve!

Een leven lang sport en bewegen
Sportfondsen Haarlemmermeer b.v. (SFH) is een resultaatgerichte en maatschappelijk betrokken onderneming die een leven lang sport, plezier en bewegen biedt.

Kernactiviteiten
De kernactiviteiten van SFH zijn zwemlessen voor scholen en particulieren, vrijzwemmen en aquasporten, het verhuren en exploiteren van zwembaden, sporthallen, gymzalen, fitnessruimtes, horeca en vergaderzalen.
Tevens zijn onderhoud en advisering onderdeel van de kernactiviteiten.

Multifunctionele accommodaties
SFH huurt 2 binnenzwembaden, 1 buitenbad, 4 sporthallen, 1 fitness- en 3 horecagelegenheden van de gemeente Haarlemmermeer.

Deze faciliteiten zijn ondergebracht in 2 multifunctionele zwembad/sporthalcombinaties. Dit zijn de Sporthoeve in Badhoevedorp en de Estafette in Nieuw-Vennep.

Daarnaast exploiteert SFH nog 32 gymzalen en 2 sporthallen Het Spectrum (incl. horeca) en de FBK-hal (horeca verpacht).

Belang van beweging
Sportdeelname in de meest brede zin staat hoog op de politieke agenda. Sport, spel en bewegen worden gezien als middel om gezondheid te bevorderen, de leefbaarheid in wijken te verbeteren en participatie en integratie te stimuleren. SFH sluit zich aan bij deze tendens door nu en in de toekomst het sportaanbod zo goed mogelijk aan te passen op de sportbehoefte in kwalitatief goede sportvoorzieningen.

Onze kernwaarden
SFH wil in de uitstraling van de organisatie rekening houden met de diverse klanten c.q. doelgroepen. Voor SFH zijn de volgende kernwaarden opgesteld:

Sprankelend
Excellent
Sociaal
Plezier

De manier waarop we onze dingen doen, bruisend van energie, fris, fun en met groot enthousiasme.

Excellent
Wat we doen, doen we goed! We streven naar het beste, de mooiste sporttoernooien en wedstrijden en de beste zwemactiviteiten. Tevens streven we naar een perfecte accommodatie voor onszelf en onze huurders.

Sociaal
Bij ons voelt iedereen zich welkom en op zijn gemak, ongeacht afkomst, leeftijd, doel of beperking, Wij voelen ons sociaal betrokken, helpen de gemeente op verschillende beleidsgebieden.
SFH heeft accommodaties waar we trots op mogen zijn.

Plezier

Iedereen die bij ons binnenkomt is daar voor zijn plezier. Om te bewegen of te kijken naar sport of als ontmoetingsplek in de horeca. Wij scheppen de omgeving en beleving om iedereen dat plezier te laten beleven.

Benieuwd naar onze prestaties? Klik dan hier voor ons sociaal jaarverslag 2019.

Wij voldoen aan de eisen Veilig en Schoon

Over Sportfondsen

Bij Sportfondsen staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Dat doen we vanuit onze accommodaties samen met en voor gemeenten, maatschappelijke partners en bezoekers. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, wij geven die energie.

Wat in 1923 begon, inspireert ons anno nu nog steeds. Het was Sportfondsen-oprichter Han Bierenbroodspot zijn droom om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken. Daarom bedacht hij bijna 100 jaar geleden een systeem waarmee Amsterdammers spaarden voor het eerste Sportfondsenbad in Amsterdam-Oost. Hij legde daarmee ook direct de basis voor het stimuleren van sport en bewegen. Dat motiveert ons ook in het heden en geeft ons energie die we met plezier doorgeven.

Sportfondsen geeft energie

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.